Samara Lounge

Under flera år erbjöd Café Meza Mix gästerna libanesiska mezarätter. Vi kände att fler och fler i alla åldrar älskade den smakrika och fräscha maten, och att göteborgarna var redo för mer. Därför har vi nu tagit steget från café till restaurang och bytt namn till Samara Lounge. Vi finns fortfarande vid Södra Vägen, men lokalen är större och det är även upplevelsen. De timmarna du är hos oss ska vara som en liten resa som du vill göra om och om igen.

Vi serverar genuin libanesisk mat, som är lagad från grunden med mycket omtanke på vår restaurang. Olivolja, vitlök, citron, mynta och persilja är ingredienser som ger den klassiska libanesiska smaken. Smakerna, dofterna, musiken och den mysiga orientaliska atmosfären ska få dig att vilja komma tillbaka. Vi på Samara Lounge älskar att göra vårt yttersta för att våra gäster ska lämna restaurangen nöjda.

Den libanesiska maten är fräsch och smakrik – utan att vara för stark – och de olika mezarätterna mixar du enkelt med varandra. Meza är små kalla eller varma rätter som passar utmärkt med till exempel ett grillat kycklingspett eller lammfärsspett. Prova till exempel vår härliga tabbouleh – en klassisk libanesisk persiljesallad med tomat, lök och bulgur. Eller njut av våra populära sambosek – ost- eller nötfärsfyllda piroger. Hos oss hittar du garanterat dina egna små favoriträtter.

På restaurang Samara Lounge finns något för alla. Vår mat uppskattas av veganer, vegetarianer, gluten- och laktosintoleranta. Den libanesiska maten är känd för att vara nyttig, vitaminrik och behagligt mättande.

Vi använder inga tillsatser i våra rätter och vi strävar efter att använda ekologiska råvaror och svenskt kött så långt det är möjligt. Vinerna – från bland annat Libanon, Italien och Spanien – har vi valt ut med omsorg. De förstärker din upplevelse av den orientaliska maten. Vi erbjuder även ekologiska viner och öl.

Till Samara Lounge kan du komma både för att äta lunch och à la carte. På vår uteservering med plats för 70 gäster kan du njuta av solen under sommarhalvåret.

Vi finns en kort promenad från Svenska Mässan, Korsvägen och Liseberg. Närmaste hållplats är Korsvägen och Berzeliigatan. Du kan också ringa restaurangen på +46 (031) 82 44 80